Krediti za zaštitu životne sredine

Bez autora
Apr 10 2010

Fond za zaštitu životne sredine raspisao je javni konkurs za dodelu kredita za ulaganje u projekte čija je svrha podsticanje upravljanja otpadom, kao i istorišćavanjem vrednih svojstava otpada, zatim podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije i upravljanjem emisijama (od gasova, otpadnih voda,...). Ukupan iznos sredstava namenje za ove kredite je 200 miliona dinara i dodeljivaće se tokom 2010. godine, odnosno najkasnije do 31. decembra. Najviši iznos pojedinačnog kredita je 40 miliona dinara. Kredit se odobrava uz kamatnu stopu od 3 posto na godišnjem nivou, sa valutnom klauzulom, a rok otplate je 5 godina sa grejs periodom od godinu dana. Otplata kredita se vrši anuitetima na tromesečnom nivou, pri čemu se kamata obračunava konfornom metodom. Krediti se dodeljuju pravnim licima i preduzetnicima koji imaju sedište u Srbiji i nisu poslovali sa gubicima u poslednje dve godine. Pored navedenog, moraju biti ispunjeni i drugi uslovi navedeni u javnom konkursu koji se mogu naći na sajtu Fonda za zaštitu životne sredine (www.sepf.gov.rs)...

Krediti za zaštitu životne sredineFond za zaštitu životne sredine raspisao je javni konkurs za dodelu kredita za ulaganje u projekte čija je svrha podsticanje upravljanja otpadom, kao i istorišćavanjem vrednih svojstava otpada, zatim podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije i upravljanjem emisijama (od gasova, otpadnih voda,...).

Ukupan iznos sredstava namenje za ove kredite je 200 miliona dinara i dodeljivaće se tokom 2010. godine, odnosno najkasnije do 31. decembra. Najviši iznos pojedinačnog kredita je 40 miliona dinara. Kredit se odobrava uz kamatnu stopu od 3 posto na godišnjem nivou, sa valutnom klauzulom, a rok otplate je 5 godina sa grejs periodom od godinu dana. Otplata kredita se vrši anuitetima na tromesečnom nivou, pri čemu se kamata obračunava konfornom metodom.

Krediti se dodeljuju pravnim licima i preduzetnicima koji imaju sedište u Srbiji i nisu poslovali sa gubicima u poslednje dve godine. Pored navedenog, moraju biti ispunjeni i drugi uslovi navedeni u javnom konkursu koji se mogu naći na sajtu Fonda za zaštitu životne sredine (www.sepf.gov.rs).

Odluka o odobravanju kredita i iznosa sredstava donosi se u skladu sa ocenom investicionog programa koju vrši Fon za razvoj, a obuhvata ocenu finansijskog stanja i kreditne sposobnosti, ocenu instrumenata obezbeđenja i ekonomsku ocenu projekta. Za kredite koji su  odobreni podrazumeva se plaćanje provizije u iznosu od 1 posto od vrednosti odobrenih sredstava (provizija se plaća prilikom prvog puštanja kredita u tečaj).

Obrasci za dostavljanje prijava se preuzimaju sa sajta Fonda za zaštitu životne sredine (www.sepf.gov.rs).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik